Höstens druvkurs har gett mersmak i ämnet. vin. Hur kul som helst. Att sitta med sex glas framför sig och sätta igång och titta och dofta på drycken, och verkligen känna vilken skillnad det kan vara.

Samtidigt måste jag erkänna att ibland kunde man bara konstatera att det doftade vin. Rött vin eller vitt vin.

Men …efter en stund så började de särskilja sig.

Syftet var att lära sig skilja på de vita Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc och de röda Cabernet Sauvignon, Shiraz och Pinot Noir.

Och får man tag på druvtypiska viner så är det inte så svårt. Men nu är inte alla viner druvtypiska. Då blir det genast lite svårare. Och sen finns det ju blandningar också. Då blir det ännu svårare.

Jag konstaterar dock att min favoritdruva av dessa, just nu är Pinot Noir. Sen är jag säkert säsongsberoende och kan tänka att Sauvignon Blanc är favorit unde den ljusare årstiden.