Nu har det gått ett helt halvt år.

Och jag har druckit – läs provat – en massa goda viner, och som det alltid är när man lär sig något nytt – man inser att det finns så mycket att veta som man inte vet.

När hösten var slut fick jag min pin och mitt diplom som visade att jag nu genomgått Munskänkarnas Druvkurs och klarat provet !

Provet var att kunna dofta och smaka sig till tre vita – Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling och tre röda druvor – Pinot Noir, Shiraz och Cabernet Sauvignon, samt svara på 15 frågor om vinodling och vinframställning, varav 10 måste vara rätt. Jag är stolt över att jag hade 14 rätt.

Sen under våren hade vi turen att få delta i en helt fristående Druvkurs 2. Helt fantastiskt vad mycket goda viner det finns och vad mycket olika aromer som kan komma från denna frukt…….