Nu är vi i Chablis. Och det är varmt. Väldigt varmt. Ska strax äta lite mat från terrroiret. Kanske lite Chablis att dricka till det. Bilder kommer.
Vi har nu druckit Chablis. 1´er Cru. Ätit Sniglar till förrätt och ”jambon” till huvudrätt och det var samma sak som julskinka!. samt en smaklös efterrätt med värmda bigaråer i någon form av pajdeg. I´m not impressed. Potatisterrin och god sås på dijonsensap med ketsup och dragon och/eller persilja förhöjde smaken på skinkan och fick vinet att bli helt ok, men inte mer…
Det var inte någon av de bättre 1´er Cru jag smakat, trots att den var från 2001.
Sniglarn var bättre i går i den lilla byn Port sur Saône på restaurang Pommes D´Or. Även Chablin var mycket bättre. Vi har hittat negosianten Regnard och införskaffat en flaska att ta med hem. Här är en bild från i går och goda sniglar och gott Chablis i glaset.
I övrigt har vi idag haft förmånen att ha en personlig guide i 90 minuter som visat oss Chablis. Snart kan vi de 7 Granad Cru lägena och allt om terroirer och förutsättningarn för vinodling i Chablis. En väl värd användning av 90 minuter.
Men ärligt talat, är Chablis det bästa Franska vita vinet???
Nu förstår jag vad som antagligen blev fel förut. Men det tar vi en annan gång.
Det här var ett spännande sätt att dela med sig av sina upplevelser. Jättekul!
Och sniglar och gott vin låter härligt. Gott vin har jag druckit men faktiskt aldrig ätit äkta sniglar. Vad jag minns i alla fall.
Och Tomas skjorta är ju bara så snygg!