Nu är vi i Chablis. Och det är varmt. Väldigt varmt. Ska strax äta lite mat från terrroiret. Kanske lite Chablis att dricka till det. Bilder kommer.

Vi har nu druckit Chablis. 1´er Cru. Ätit Sniglar till förrätt och ”jambon” till huvudrätt och det var samma sak som julskinka!. smiley samt en smaklös efterrätt med värmda bigaråer i någon form av pajdeg. I´m not impressed. Potatisterrin och god sås på dijonsensap med ketsup och dragon och/eller persilja förhöjde smaken på skinkan och fick vinet att bli helt ok, men inte mer…

Det var inte någon av de bättre 1´er Cru jag smakat, trots att den var från 2001.

Sniglarn var bättre i går i den lilla byn Port sur Saône på restaurang Pommes D´Or. Även Chablin var mycket bättre. Vi har hittat negosianten Regnard och införskaffat en flaska att ta med hem. Här är en bild från i går och goda sniglar och gott Chablis i glaset.smiley

I övrigt har vi idag haft förmånen att ha en personlig guide i 90 minuter som visat oss Chablis. Snart kan vi de 7 Granad Cru lägena och allt om terroirer och förutsättningarn för vinodling i Chablis. En väl värd användning av 90 minuter.

Men ärligt talat, är Chablis det bästa Franska vita vinet???