Efter en natt i Chablis på hotell Le Lys, hotellet som ha samma namn som 1´er Cru området strax västnordväst om Chablis by, startade vi vår resa mot Sancerrre. Här är utsikten från Le Lys mot Grand Cru. Vi smakade en Chablis från Le Lys, men den var inte så bra.

Vi har sen fortsatt mot Sancerre. Det är en fin liten by på toppen av en kulle, omgiven av kullar med vinodlingar – så fint och så vackert att man nog hellre skull bott i detta område. Sancerre och Poilly Fumé vinerna är mycket fina.

Sancerre är bättre än Chablis!!

Här en bild med utsikten från Sancerre. Motivet är klassiskt om man går in på Google Earth och tittat på fotografier från Sancerre.

Efter Sancerre, där vi nästan bara drack en ”Tandem Latte”, vilken ser ut så här:

(Jag vill ha en såna här koppar. !!!)

forstatte vi mot Hotell Kyriad, i Perigueux´s förstad Trelissac.

Trevligt hotell, men personalen…. man blir förvånad över nonchalansen för sin affärside och framför allt att inte vilja förstå vad gästerna vill.

Vi lyckades i alla fall beställa ett gott vitt vin, men vi var inte tvärsäkra på druvorna. Tips mottages:-) Jag tror det var Chardonnay, men ngt mer antagligen.Thomas trodde på Sauvignon Blanc. Vi får väl ta reda på det…ngn gång.

Sen satt vi också med ett gäng Holländare och de vart lite ledsna fram på kvällskvisten. Det var många offside som dessa holländare såg som inte domarna såg.

Här en resebild. Det var ibland så här och ibland precis tvärt om. Z-kurvor i massor.

I dag har vi tittat på grottor och grottboningar. Några smakprov:

I morgon åker vi till Bordeaux.